Str. 1 Decembrie Nr.16

0745 431 781 / 0729 360 920

Consiliere

Consiliere Nutritionala

Fiecare zi trebuie sa fie o provocare!

Zilele trecute, intr-o discutie aprinsa despre diete si retete, am auzit o intrebare: Exista diete pentru barbati? Sau pentru femei?

Intrebarea mi s-a parut interesanta si am cautat informatii la prietenii de peste Ocean, in America, acolo unde se fac toate cercetarile, toate studiile despre nutritie, unde se publica mult si multe si se trag toate concluziile.

Exista se pare o dieta , special conceputa pentru barbati, si anume Dieta Paleo. Aceasta dieta presupune un tip de alimentatie similar oarecum celui de acum mii de ani, cand aceasta se baza pe produse  proaspete, neprocesate, gatite cat mai simplu. Alimentele de baza sunt carnea, pestele, fructele de mare(scoici, creveti, midii, calamar), fructele si legumele, ce pot fi consumate atat crude cat si foarte putin gatite, nuci, seminte, migdale, fistic.

In dieta Paleo sunt interzise zaharul si produsele cu zahar, cafeaua, ouale , lactatele si produsele procesate industrial.

Personal, eu nu cred in dietele restrictive, dar putem lua din Dieta Paleo anumite elemente benefice pentru sanatatea noastra.

Ca orice dieta restrictiva, si Paleo prezinta avantaje si dezavantaje. Marele avantaj este ca elimina produsele rafinate din zahar, care se pare ca sunt raspunzatoare de o serie de imbolnaviri.

Dezavantaje? Dieta Paleo nu este deloc utila unei persoane hiperactive, sportive, care are nevoie de un necesar caloric de peste 3500 cal /zi, pentru ca nu poate furniza carbohidratii necesari.

Ernesto Catering are grija sa imbine perfect  armonios si gustos carnea sau pestele (gratar sau friptura)cu legume de tot felul, cu salate si verdeturi.