Str. 1 Decembrie Nr.16

0745 431 781 / 0729 360 920

Cum sa mancam sanatos in haosul cotidian

Ritmul vietii cotidiene a devenit din ce in ce mai agitat, iar zilele par sa treaca din ce in ce mai repede si nu putem sa facem fata agitatiei zilnice care ne obliga sa facem compromisuri si care ne rapesc din micile placeri de zi cu zi. Din pacate, asta inseamna si ca nu mai avem timp pentru nimic facut in tihna, inclusiv servirea mesei in mod linistit.
Foarte putini dintre noi pot sa spuna ca servesc o cina sau un dejun in sanul familiei, linistiti, asa cum ar trebui sa o facem, fara sa ne grabim in mod inutil si fara sa facem compromisuri la mancarea sevita. Pana la urma, o salata incropita pe fuga sau un sandwich facut rapid nu sunt chiar feluri de mancare consistente.

Daca dimineata cand ne grabim catre locul de munca, catre scoala sau gradinita celui mic sau catre treburile zilnice putem sa mancam un iaurt sau un fruct fara sa ne dam peste cap metabolismul, nu acelasi lucru se poate spune spune si despre mesele de pranz sau de seara care ar trebui sa fie savurate intr-un mediu linistit, fara factori care sa ne deranjeze si fara compromisuri la felurile de mancare servite in cadrul acestora.

Pauzele de pranz de la locul de munca sunt de cele mai multe ori mult prea scurte pentru a ne permite sa mergem la un restaurant sau sa venim cu un fel de mancare de acasa care sa fie incalzit pe loc, iar faptul ca birourile care beneficiaza de un spatiu dedicat bucatarieisunt foarte putine nu in usureaza nici el lucrurile.

Si atunci, ce ne ramane ? Cina, care ar trebui sa fie savurata in sanul familiei, eventual in liniste si la o ora rezonabila care sa ne permita sa facem din acest moment unul asteptat cu drag.
Din pacate insa, cina nu este atat de usor de preparat precum am putea sa credem, mai ales daca avem la dispozitie o perioada de timp limitata in care sa cumparam ingredientele necesare prepararii mesei, sa ajungem acasa si sa trecem la treaba. De cele mai multe ori deci, cina ideala ramane un vis frumos si ajungem sa mancam mancare rece si fara gust.

Putem sa apelam la un restaurant. Insa restaurantele sunt si ele o problema in sine, penrtu ca se poate ca restaurantul preferat de noi sa fie ocupat, sa aiba foarte multe rezervari facute sau sa fie greu de accesat din punct de vedere al locatiei in care se afla si ne determina sa ne lasam pagubasi intr-un final.
Deci, ce optiuni avem ?

O idee foarte buna este apelarea la un serviciu de catering, care sa ne aduca mancare gustoasa, proaspata si la un pret rezonabil in timp scurt, la birou sau acasa, vegetariana sau exotica, in mod convenabil si fara batai de cap suplimentare.
De ce sa nu alegem varianta unei mese rapide, insa gustoase, de care sa se poata bucura intreaga familie si care sa nu fie deloc greu de obtinut si care sa ajunga la noi proaspata? Cateringul este deci varianta ideala si putem spune ca este cu adevarat o rezolvare la o dilema greu de rezolvat altfel : gestionarea timpului astfel incat sa putem manca sanatos si gustos !

Comments are closed.